Beton onderhoud – KokBeton
16274
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16274,bridge-core-2.5.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-25269

BETON ONDERHOUD

ONDERHOUDSADVIEZEN


Beton is een ambachtelijk geproduceerd kwaliteitsproduct. Voor elk blad word er een op maat gemaakte mal volgestort met een mengsel van kiezel, zand, cement en water.

Na een periode van uitharden word het blad ontkist. Daarna word het blad gepolijst. Het storten en polijsten gebeurt handmatig, hierdoor moet er rekening gehouden worden met een maattolerantie van 2-3 mm.
Door het toevoegen van water aan het betonmengsel ontstaan er luchtbellen. Deze luchtbel vorming is inherent aan het product. Eventuele luchtbellen in uw aanrechtblad worden door de coating voldoende gedicht.

Een eigenschap van beton is dat het tijdens het droogproces wil gaan krimpen.Op (krimp)scheuren geven we geen garantie; wel kunnen (krimp) scheuren binnen 1 jaar gratis gerepareerd worden. Deze reparatie is niet geheel onzichtbaar. Beton is een natuurproduct. Dit houdt in dat alle vloeistof en in het blad kunnen zuigen. Het is daarom zeer belangrijk dat het aanrechtblad regelmatig onderhouden wordt met het meegeleverde onderhoudsmiddel (we verwijzen u hier voor naar de onderhoudsinstructies).

Daarentegen geven vlekken het beton een robuust en doorleefd uiterlijk wat door veel mensen gewaardeerd wordt. Indien u geen vlekken wenst kunt u deze redelijk goed wegwerken door de vlekken te schuren met een schuursponsje. Hierna de plek uiteraard behandelen met het onderhoudsmiddel. Op vlekken geven wij geen garantie.
Beton is goed bestand tegen hitte. Een hete pan kan op het aanrecht gezet worden zonder dat het blad blijvend beschadigd zal worden. Toch adviseren wij om onderzetters te gebruiken omdat de hitte de beschermlaag kan aantasten en om krassen te voorkomen.

 

ONDERHOUD ADVIEZEN EN ALGEMENE PRODUCTKENMERKEN


Gefeliciteerd met de aanschaf van uw terrazzo of betonnen aanrechtblad. U heeft gekozen voor een kwaliteitsproduct met uitstraling. Toch hebben we nog enkele gebruik adviezen, die de levensduur van uw blad garanderen en zelfs verlengen.

 

ALGEMENE PRODUCTKENMERKEN


Terrazzo en beton zijn producten die nat word gestort. Het kan zijn dat het aanrecht bij aflevering nog niet volledig droog is waardoor er nog donkere plekken aanwezig kunnen zijn. Deze donkere gedeelten zullen op natuurlijke wijze wegtrekken. Door het droogproces kunnen er in enkele situaties haarscheurtjes ontstaan die niet altijd voor 100% te voorkomen zijn. Ook kan het wel eens voorkomen dat er spontaan enkele gaatjes of luchtbelletjes ontstaan. Mochten deze situaties zich voordoen dan kan dit in overleg met de service dienst verholpen worden.

 

ONDERHOUDSADVIES


Reinigen met water en citroenvrije zeep. Gebruik geen (licht) agressieve schoonmaakmiddelen en geen schoonmaakmiddelen met citroen.

 

MORS PROBLEMEN WEGNEMEN


Vermijd zoveel mogelijk het morsen van zure producten (azijn, citroen), basische producten (bijv. gootsteenontstopper) en mousserende dranken. Let ook op met oliehoudende producten als bijv. slaolie, olijfolie. Deze producten kunnen donkere kringen geven. Bij langdurig contact vormen zich hierbij dof e plekken en vlekken. Aanrechtbladen hebben dan toch te lijden, want terrazzo en beton zijn immers een natuurproduct. Mocht er gemorst worden, dan moet u direct met een werkdoek alles opnemen, hierdoor voorkomt u problemen. Wilt u de zekerheid dat u een betere bescherming tegen vlekken wilt hebben, dan adviseren wij u over te gaan naar het maandelijks beschermingsonderhoud, zoals hieronder aangegeven. Heeft u gemorst, dan is het veiliger dit direct op te nemen met een doek/werkdoek!

 

NOG ENKELE TIPS


Zet een hete pan niet rechtstreeks op het aanrecht maar gebruik een onderzetter. Gebruik een snijplank bij het snijden en laat vuil en afval niet op het blad liggen.

 

MAANDELIJKS ONDERHOUD


U heeft voor de beschermlaag ontvangen de ”Ambras T” halve liter flacon. In deze flacon zit de melkkleurige vloeistof, die dient tot bescherming van uw blad. Voor het reinigen is er het KokBeton onderhoudspakket.

 

Uitgebreide info over Ambras-T en het Kokbeton onderhoudspakket vindt u bij de knoppen aan de rechterkant van de pagina!

Ambras onderhouds vloeistof proberen?